Евтини почивки през лятото в Касандра Гърция. Море и забележителности

Касандра Халкидики в Гърция е първото разклонение ("ръкав") на Халкидическият полуостров(известен още като Халкидика или Халкидики). Намира се в близост до вторият по големина град в Гърция - Солун и идеално място за почивка на море.

почивка в Касандра Гърция

Полуостров Касандра в Гърция е известна туристическа дестинация за летни почивки, на която можете да се насладите на многобройни исторически паметници, манастири, старинни църкви, бели плажове с кристално чиста морска вода, гръцки таверни, барове и нощни клубове, редица развлечения сред които и водни спортове.

Всяка година хиляди туристи от цял свят посещават п-в Касандра на Халкидики и се любуват на спокойствието и тишината сред живописните кътчета, създадени от самата природа.
Касандра Халкидики притежава добре развита туристическа инфраструктура, състояща се от многобройни хотели от различни категории (All Inclusive...), които могат да задоволят и на най-претенциозните посетители.

Сред най-посещаваните туристически забележителности на полуостров Касандра, Халкидики са:

* Църквата Св. Димитър (известна със своята уникална архитектура);
* Историческото селище Сани;
* Градовете Афитос и Калитея;
* Храмът на Зевс в Калитея (извсетен още като Амон Диас на Касандра);
* Храма на Посейдон в Каландра;
* Древното гробище в Полихроно.

Всичко това превръща Касандра в притегателен туристически център на Халкидики в Гърция както за самите гърци, така и за хиляди чуждестранни посетители всяка година.

Наред със островите Санторини (Фира), Родос, Крит и Миконос, полуостров Касандра в Гърция е сред най-посещаваните средиземноморски дестинации и е подходящо място с евтини оферти за почивка за лято 2020 при ранни записвания с намаление на цените за пакети с автобус, собствен транспорт или със самолет до Солун.

Популярни публикации от този блог

Ол инклузив почивка в Касандра Халкидики лято 2020